Jongeren

Creatieve therapie: niet (alleen) praten

Lig je soms met jezelf overhoop? Of juist met anderen? Heb je last van gevoelens van onzekerheid?
Met klei, verf of steen kom je soms verder dan met 'er over praten'.

Creatieve therapie is een behandelvorm voor mensen van alle leeftijden, dus ook voor jou als jongere! Deze therapie zal je helpen wanneer je niet zo makkelijk praat. Of wanneer je juist wel gemakkelijk praat, maar niet goed weet wat je allemaal voelt en niet tot oplossingen van je problemen komt.

Er wordt gewerkt met allerlei beeldend materiaal, zoals klei, papier, krijt of verf. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen om mee te doen. De oefeningen en activiteiten worden afgestemd op wat jij graag wilt veranderen of bereiken. Door het beeldend werk worden je problemen zichtbaar en voelbaar en daardoor bespreekbaar. Het gaat erom dat je iets over jezelf leert en jij je sterker gaat voelen.

In therapie gaan is een dappere stap. Het betekent dat je bereid bent om je problemen aan te pakken. Hiermee neem je jezelf serieus. Je aanmelden voor creatieve therapie betekent op een nieuwe manier naar jezelf kijken, in beweging komen en groeien.

Ik voelde me altijd super onzeker, op school en in andere groepen. Ik zat voor mijn idee gevangen in mezelf. In de therapie heb ik ontdekt wie ik ben en wat ik goed kan en leuk vind. Door kleine oefenopdrachten heb ik stapsgewijs geleerd meer naar buiten te komen en ik durf nu beter het contact aan te gaan met anderen.
-  Marijn

Ouders/ verwijzers

Ik richt mij op  jongeren met psychische- of psychosociale problemen: bijv. onzekerheid, faalangst, laag zelfbeeld, moeite op het gebied van sociale contacten, ondersteuning na een overlijden van een gezinslid, of bij  echtscheiding van ouders.

In overleg met de jongere ( en  betrokkenen/ verwijzer) wordt bepaald op welke wijze we de jongere/ leerling/ student  het beste kunnen ondersteunen en  begeleiden.

Therapie is  niet een uur praten, maar vooral doen en ervaren.

Logo

Creatieve therapie en psychosociale hulpverlening

CONTACT

Dijkgraaf 25
6721 NJ Bennekom   kaart
06 19409078
thermiek@creatievetherapie.net

Contactformulier

OVER THERMIEK

Praktijk voor beeldende creatieve therapie en psychosociale hulpverlening.

Thermiek is een onderdeel van Cross Consult: Praktijk voor coaching, training en managementadvies.

Thermiek | Creatieve Therapie